Energie vergelijken en je woning verduurzamen, het zijn 2 populaire onderwerpen tegenwoordig, maar wat zijn de addertjes onder het gras?

Zonne-energie is een ongeëvenaarde bron van elektriciteitsopwekking in een tijd van stijgende vraag en milieugevoeligheid. Tuurlijk kun je beginnen met energie vergelijken, maar er is nog wel wat meer te doen om energie te besparen.

  • Dankzij de subsidies van de overheid en de technologische vooruitgang blijft het aantal en de omvang van de zonneboerderijen stijgen. We gebruiken de kracht van de zon al jaren om onze huizen te verwarmen, licht te geven en de laatste tijd stroom op te wekken. Toch is zonne-energie maar een klein deel van de Amerikaanse energiemix.
  • Hernieuwbare brandstoffen zijn goed voor ongeveer 7% van de energievoorziening; hiervan is slechts 1% (0r 0,07% van de totale energievoorziening) zonne-energie. Toch krijgt zonne-energie een boost dankzij belastingkredieten, nieuwe technologieën en de wens om onze afhankelijkheid van geïmporteerde en binnenlandse fossiele brandstoffen te verminderen.

Toch is zonne-energie prijzig volgens Amerikanen

Beschouw de nieuwste zonnecentrale aan boord in Arcadia, FL, een kleine gemeenschap ten noorden van Fort Myers aan de zuidwestkust van Florida. De zonneboerderij, met 90.000 zonnepanelen, staat op 180 hectare grond in DeSoto County. De boerderij is beoordeeld op het leveren van stroom (ongeveer 25 megawatt / MW) aan ongeveer 3.000 huizen en bedrijven.

De kostprijs is ook behoorlijk hoog

Met een prijskaartje van 152 miljoen dollar vertaalt dit zich in een kostprijs van ongeveer 50.000 dollar per huis/bedrijf, maar als het eenmaal gebouwd is, met uitzondering van onderhoud en upgrades, zal de faciliteit elk jaar ongeveer 25MW blijven produceren.

  1. Dus, in 2 jaar tijd, zijn de kosten per huis/bedrijf gedaald tot $25.000. In 10 jaar tijd zijn de kosten gedaald tot $5.000 per huis/bedrijf, wat het totale energieverbruik per klant voor de periode van 10 jaar gemakkelijk kan overtreffen. En de boerderij blijft daarna produceren.