Een goedkope lening vinden kan tegenvallen, maar is ook lang niet altijd de beste keuze

Heb je ineens wat geld bij je en wil je wat slimme manieren van investeren weten? Hoe kun je dat geld het beste gebruiken? Het belangrijkste om te doen – als je dat nog niet gedaan hebt – is je schulden af te lossen. Een goedkope lening vinden en vergelijken is sowieso een goed idee, doe eerst onderzoek voordat je begint.

Als u nog steeds schulden heeft wanneer u investeert, zal de rente die u eventueel verdient aan de investering net zo hoog zijn als de rente die u moet betalen op de schulden. Het vasthouden van schulden kan zelfs duurder zijn dan de winst die u zou kunnen maken met investeringen.

Het kan handig zijn om te beleggen, of in leningen te gaan

Als u eenmaal klaar bent met schulden, dan kunt u overwegen om slimme investeringen te doen. Beleggingsobligaties worden meestal beschouwd als een goed idee voor degenen die bang zijn om te veel risico’s te nemen. Het rendementspotentieel is vrij lager dan dat van aandelen, maar u zult na verloop van tijd toch wat rente krijgen, of u nu in Amerikaanse staatsobligaties of in buitenlandse obligaties belegt. Doe eerst het juiste onderzoek om erachter te komen welke buitenlandse obligaties de komende tien jaar waarschijnlijk het meest rendabel zijn.

Leer meer over de verschillende soorten beleggingsfondsen en beslis of ze voor u een slimme manier zijn om te beleggen.

  • Ze zijn gecategoriseerd per activaklasse: contant geld, obligaties en aandelen, en vervolgens verder gecategoriseerd per doelstelling, strategie of stijl, zoals aandelenbeleggingsfondsen, geldmarktbeleggingsfondsen, enzovoorts.
  • De keerzijde van beleggingsfondsen is het gebrek aan eigendom. De belegger is eigenlijk geen eigenaar van het individuele aandeel, en mist daarom extra’s zoals stemrecht.

Slimme manieren om te beleggen met diversificatie

Hoewel u niet al uw geld op één enkele bankrekening hoeft te zetten, wordt het door veel mensen nog steeds als verstandig beschouwd om een Certificaat van Storting te openen bij een gerenommeerde online bank die een hoge APY biedt – zelfs hoger dan een gewone spaarrekening.

Het nadeel? U moet ermee instemmen om uw geld voor een bepaalde periode op de bank te laten staan en u mag het voor die tijd niet opnemen zonder dat u daarvoor gestraft wordt.