Creditcard aanvraag tips

Met leningen voor kredietopbouwers kunt u krediet opbouwen, maar er zijn kosten aan verbonden

Kredietopbouwleningen kunnen u helpen bij het opbouwen van krediet, maar het is geen traditionele lening. Hier leest u hoe kredietverstrekkingsleningen werken, zodat u kunt beslissen of er een geschikt voor u is.

Een foto van jonge zakenvrouw praten met collega. Vrouwelijke professional deelt ideeën met collega met digitale tablet. Ze zitten op de bank in creatieve kantoor.

Krediet vestigen is niet altijd gemakkelijk, vooral omdat veel kredietverstrekkers van u een kredietgeschiedenis nodig hebben om een ​​account te openen. Dit maakt het nieuwkomers op krediet moeilijk om typische vormen van krediet te verkrijgen, zoals creditcards, maar er zijn enkele alternatieve opties. Aanvraag voor een visa card is makkelijk.

Welke creditcard aanvragen?

Een kredietopbouwlening is een optie waarvoor doorgaans geen kredietgeschiedenis nodig is. Deze lening is speciaal ontworpen om u te helpen krediet op te bouwen terwijl u betalingen aan uw lening doet. Net als bij andere leningen zijn er echter kosten voor kredietopbouwers: u betaalt rente over de gehele duur van uw lening, hoewel sommige geldschieters u mogelijk een deel van de kosten vergoeden nadat u de lening heeft terugbetaald.

Een lening voor het opbouwen van een krediet past misschien goed als u niet iemand heeft die u toestemming wil geven om een ​​geautoriseerde gebruiker te worden op zijn account of als u niet in aanmerking kunt komen voor een creditcard voor kredietopbouw.

Hieronder bekijkt CNBC Select hoe kredietverstrekkingsleningen werken, zodat u kunt beslissen of dit een goede keuze voor u is.

Hoe werkt een creditcard?

Een kredietopbouwlening verschilt van een typische lening. In plaats van dat u vooraf geld ontvangt, stort uw geldschieter het bedrag van de lening (doorgaans $ 300 tot $ 1.000 volgens het Consumer Financial Protection Bureau) op een spaar- of cd-account waar u geen toegang toe heeft totdat uw lening is terugbetaald. Wanneer u uw lening afbetaalt, krijgt u het geld (in plaats van eerst het geld te krijgen en later af te betalen).

Om de lening te openen, moet u mogelijk eenmalige administratiekosten betalen wanneer u de aanbetaling doet. Aanvraag mastercard maakt aflossen makkelijk.

Net als hoe beveiligde kaarten werken, houden leningen voor kredietopbouwers geld op de bank als onderpand. Om deze reden zijn kredietverstrekkingsleningen minder riskant voor geldschieters, omdat ze vereisen dat u eerst het geld spaart voordat u er zelfs toegang toe heeft. Dit lijkt misschien achterlijk, maar houd er rekening mee dat het enige doel van leningen voor kredietopbouwers is om aan te tonen dat u in staat bent om tijdige betalingen te doen die vervolgens worden gerapporteerd aan de kredietbureaus (Experian, Equifax en TransUnion).

Kredietopbouwleningen zijn niet geweldig voor uw maandelijkse cashflow, maar ze kunnen u wel helpen bij het opzetten van krediet (waarover we hieronder meer spreken).

Zodra u uw lening heeft afbetaald, ontvangt u het geld dat oorspronkelijk op de spaarrekening of cd was gestort en ontvangt u mogelijk ook een deel van de rente die u hebt terugbetaald.

Waar u een kredietopbouwlening kunt krijgen en wat u moet overwegen

Kredietopbouwleningen worden over het algemeen aangeboden door kleinere financiële instellingen, zoals kredietverenigingen en gemeenschapsbanken, evenals online geldschieters. Digital Federal Credit Union en 1st Financial Federal Credit Union zijn twee opties die fatsoenlijke voorwaarden bieden, waaronder lage rentetarieven en de mogelijkheid om restitutie van betaalde rente te ontvangen. Bij een grote bank als Citi of Chase vindt u doorgaans geen kredietverstrekkingslening.

Leninggrootte: Bedenk hoeveel geld u gemakkelijk op een spaar- of cd-rekening kunt zetten. (Je kunt het zes tot 24 maanden niet aanraken.)

Maandelijkse betaling: Houd er rekening mee dat hoe groter de lening, hoe hoger de maandelijkse betaling. Het is belangrijk om te bedenken hoeveel u elke maand kunt betalen.

APR: Deze leningen hebben rente tegen een vaste rente, over het algemeen 5% tot 16%, afhankelijk van de geldschieter en de omvang van de lening, dus zoek naar de laagste tarieven. Zo brengt Digital Federal Credit Union een lage APR van 5% in rekening, terwijl Self een hogere APR van 15,97% in rekening brengt.

Of u de rentelasten terugkrijgt: sommige geldschieters kunnen u een deel van de door u betaalde rentelasten terugbetalen, zoals de 1st Financial Federal Credit Union, die 50% van de rente terugbetaalt nadat u op tijd heeft betaald.

Hoe een kredietopbouwlening uw kredietscore helpt

Een kredietopbouwlening is een lening op afbetaling met vaste maandelijkse betalingen, vergelijkbaar met een persoonlijke lening, autolening en hypotheek. Betalingen die u doet voor uw kredietopbouwlening, worden gerapporteerd aan de kredietbureaus en kunnen u helpen een kredietscore vast te stellen.

Aangezien betalingsgeschiedenis de belangrijkste factor is voor uw kredietscore, is het belangrijk om tijdige betalingen voor uw lening te behouden, zodat u in de loop van de tijd een goede kredietscore kunt opbouwen.