Bekijk deze tips voor online dating-succes om te overwegen …

Het eerste dat u doet wanneer u zich aanmeldt op een online site, is een profiel maken. Dit is eigenlijk je cv en je visitekaartje. Het gezegde luidt: “je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.” Dit geldt zeker in het leven en vooral bij het maken van uw online profiel. Hoewel u niet altijd kunt bepalen met wie de site u zal matchen, kunt u uw online profiel beheren en hoe u zich presenteert.

Het belangrijkste is dat u zich bij het indienen van uw profiel richt op kwaliteitsfoto’s. Uw foto’s moeten een nauwkeurige weergave van u zijn. Beschouw uw foto’s als een hulpmiddel om te laten zien wie u bent. Hoewel uw foto niet professioneel hoeft te zijn, kunt u ervoor kiezen om te investeren in professionele foto’s als u denkt dat ze nodig zijn. Professioneel of niet, op uw beste foto moet u er open uitzien, met een warme glimlach, een informele lichaamshouding en mooie kleuren die u aanvullen. Je foto’s moeten ook de ‘echte’ jij vertegenwoordigen. Het is een bekend feit dat veel online daters minder waar zijn met hun foto’s, hetzij door verouderde foto’s te gebruiken, hetzij door foto’s die mogelijk niet laten zien hoe ze er echt uitzien. Kies een foto die je beste vrienden en familie onmiddellijk als jij zouden herkennen! (Hint: sla de selfie in de spiegel over!)

Online daten succes

 

De volgende tip is om je persoonlijkheid te laten zien. Het is gemakkelijk om door de online datingvragenlijsten en profielvragen te bladeren zonder veel na te denken over hoe je tegenkomt, maar dit is een grote fout! Na je foto maken je profiel en de bijbehorende vragen een groot deel uit van je eerste indruk. Doe je best om op een boeiende, interessante manier te schrijven die jouw persoonlijkheid kenmerkt. Als je grappig bent, laat dat dan zien. Sarcastisch? Voeg een grappige opmerking toe. Besteed tijd aan het focussen op je beste eigenschappen. In plaats van ‘Ik hou van sport en naar voetbalwedstrijden gaan’, probeer dan iets als: ‘Zeggen dat ik van sport hou, zou een understatement zijn. De meeste zondagen zul je me betrappen op een voetbalwedstrijd waarin je mijn favoriete team aanmoedigt. ‘ Door subtiele veranderingen komt je profiel tot leven met persoonlijkheid.

Dit volgende advies is ongelooflijk belangrijk bij het daten van overal – maar vooral online. Je moet je best doen om open te blijven. Wanneer mensen lid worden van online datingsites zoals milf datingsite of sites als Pepper, hebben ze vaak zeer hoge verwachtingen van het vinden van ‘perfecte’ matches, dat wil zeggen degenen met een ideaal uiterlijk, persoonlijkheid of hobby’s. Hoewel het geweldig is om een idee te hebben van wie je zoekt, besef dan dat niet iedereen ideaal zal zijn. Het is belangrijk om de profielen echt te lezen en iemand zo goed mogelijk te leren kennen. Stuur ze een inleidend bericht, stuur een paar e-mails en neem vervolgens uw beslissing. Net als bij normale dating zijn eerste indrukken belangrijk, maar het is belangrijk om niet te snel iemand te beoordelen. Doe wat moeite om voorbij die eerste indruk te komen.

Ten slotte is het belangrijkste advies om eerlijk te zijn. Veel mensen kiezen ervoor om minder waarheidsgetrouw te zijn, en sommigen liegen zelfs ronduit. Naar mijn mening levert dat niets op en doet het alleen anderen pijn die proberen hun best te doen. Liggen op je profiel heeft ook geen zin, omdat je je match uiteindelijk persoonlijk zult ontmoeten. Het is gemakkelijk te zien dat je helemaal niet op je profiel lijkt, of ontdekt dat je jezelf verkeerd hebt voorgesteld over je persoonlijkheid of hobby’s. Dan, zelfs als je de lastige eerste date haalt, begin je een relatie op het verkeerde been. Wees jezelf en wees eerlijk. De juiste persoon voor jou zal van je houden voor jou.