Auto verkopen tips

het is eindelijk zover: je bent klaar om je moeders hand-me-down clunker naar de stoeprand te trappen en je eerste auto te kopen. Maar voordat u naar de autodealer racet, moet u uw motoren lang genoeg koelen om een plan te maken. Deze tips die u moet weten voordat u een auto koopt, zorgen ervoor dat u het voertuig krijgt dat u wilt voor een betaalbare prijs.

1. Ken uw budget

De eerste stap bij het kopen van een auto is het vaststellen van een budget. Dit zal u helpen uw focus te beperken tot auto’s binnen uw prijsklasse voordat u verliefd wordt op een auto die de bank zal breken.

Om een budget te creëren, begint u met het optellen van al uw maandinkomen en al uw maandelijkse uitgaven. Zorg ervoor dat u uw uitgaven categoriseert als vast (zoals uw huur, nutsvoorzieningen of studieleningen) of discretionair (zoals uit eten gaan of nieuwe kleding kopen). Zodra u een goed idee heeft van uw uitgaven, ziet u waarschijnlijk verschillende gebieden waar u kunt bezuinigen, waardoor u meer geld kunt overmaken voor uw maandelijkse autobetaling.

 

2. Doe je onderzoek

Zodra u een idee heeft van uw budget, kunt u wat onderzoek doen om te zien welke voertuigen in uw prijsklasse aan uw behoeften voldoen. Als u online onderzoek doet op de websites van lokale dealers of op autosites zoals www.kentekencheck.net, krijgt u een goed idee van de prijs die u kunt verwachten te betalen. U kunt zo ook het schadeverleden auto opvragen.

Terwijl u dit onderzoek doet, wordt u ongetwijfeld verleid door geweldige deals voor autoleasecontracten. Veel chauffeurs geven er de voorkeur aan om hun auto ronduit te bezitten, maar er zijn genoeg aantrekkelijke voordelen aan het leasen ervan. Je krijgt tenslotte een gloednieuwe auto, meestal voor een lagere aanbetaling en maandelijkse betaling versus kopen. Maar beperkingen kunnen beperkend zijn en het kan zijn dat u geen geld kunt steken in een auto die u uiteindelijk moet terugbrengen. Uiteindelijk is het een beslissing die afhangt van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

3. Overweeg Gebruikte auto kopen

Het kopen van een gebruikte auto is vaak een betere optie voor beginnende autokopers met een beperkt budget. Auto’s jonger dan vijf jaar hebben doorgaans veel van dezelfde veiligheidsvoorzieningen en technologische toeters en bellen die nieuwere modellen hebben, maar tegen veel lagere kosten. Als een auto van vijf jaar te “vintage” voor je is, zoek dan naar dealers die auto’s verkopen die twee tot drie jaar oud zijn en die uit lease komen.

U kunt gebruikte auto’s kopen bij autodealers of bij particuliere verkopers. Veel autodealers en fabrikanten verkopen “gecertificeerde tweedehands” (CPO) auto’s. Dit zijn gebruikte auto’s die zijn onderworpen aan inspecties en revisie; ze worden vaak geleverd met beperkte garanties en andere extra’s. Zorg er bij het kopen van een CPO-auto voor dat u volledig begrijpt of de auto onder de garantie valt en, zo ja, wat deze dekt.